5 Kasım 2014 Çarşamba

Birgül için yaptığım keseli pastam :)


keseli pasta görseli ve tadı çok güzel hafif bir tatlıdır. dışı krep içi ise krema ve cevizlidir. yapması uğraştırıcı ama mutfağı sevenler için eğlenceli.. ee kolay gelsin o zamann...

Krebinin tarifi:
2 yumurta
1 su bardağı pınar süt
1 su bardağı un
2 yk kaşığı kakao
2 yk kaşığı torku toz şeker
1 yk zeytinyağı

İç Muhallebi:
3 tepeleme yemek kaşığı un
3 tepeleme yemek kaşığı torku şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
ceviz
kürdan

                                                                                   Yapılışı:
İlk önce kremamızı yaparak başlıyoruz. un şeker vanilyayı bir tencereye koyup karıştırarak yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz. Muhallebiyi karıştırarak düşük ısıda kaynayıncaya kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra altını kapatıp tereağı ekliyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. soğurken arada bir karıştıralım ki yüzü kabuk tutmasın. daha sonra krep hamurunu hazırlıyoruz. yumurta, süt, un, şeker, kakao, vanilyayı bir kaba alıp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş sütü ekleyip  mikserin düşük ayarında çırpıyoruz. Akışkan bir krebimiz olacak. kerp koyu yada cıvık olursa duruma göre un yada süt ekleyebilirisniz. Krepleri tavada ince çay tabağı büyüklüğünde daireler olacak şekilde pişiriyoruz. 
pişirme işlemi bittikten sonra, kreplerin bir tarafı göz göz diğer tarafı ise daha düzgün oluyor. Krebin göz göz olan tarafına bir tatlı kaşığı muhallebi koyup üzerine bir parça ceviz ekleyip kürdan ile bir cm krep dışarda kalacak şekilde dikiyoruz. 
minik sevimli keselerimiz hazır
afiyet olsun...


2 yorum: